Zonnepanelenfeest bij Plospan

Oud-Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg, die zelf binnen de regio woont van ons bedrijf, opende op vrijdag 3 juni het grootste zonnepanelenproject van Gelderland bij Plospan. En daar zijn we als familiebedrijf met een duidelijke focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bijzonder trots op!

Groene energie

In de zonneauto Stella Lux reed Van Miltenburg de feesttent op het terrein van Plospan in Waardenburg binnen. In haar speech op ons zonnepanelenfeest vergeleek zij de winnaar van de World Solar Challenge met ons houtbewerkingsbedrijf. “Beiden produceren meer groene energie dan dat ze verbruiken.”

Grootste zonnepanelenproject

Ruim tweehonderd genodigden bezochten het feest dat Plospan gaf wegens de ingebruikname van de 2,5 hectare aan zonnepanelen op de daken van de bedrijfshallen. Het is één van de grootste zonnepanelenprojecten in Nederland en het grootste in Gelderland. De laatste zes panelen zijn op dinsdag 31 mei aangesloten.

Het lef om te investeren

In haar toespraak ging Van Miltenburg verder in op de toenemende populariteit van zonne-energie en op de bijdrage die het bedrijfsleven levert aan het gebruik van duurzame energie. “Het gaat goed met zon, maar zon heeft wel bedrijven nodig; bedrijven als Plospan, die hun verantwoordelijkheid nemen en risico’s durven nemen.” Met dat laatste verwees zij naar de investering van 2,2 miljoen euro die Plospan in de zonnepanelen heeft gedaan.

9.240 Zonnepanelen

Met een druk op een grote rode knop schakelde zij, samen met de vier broers Plomp die Plospan leiden, de 9.240 zonnepanelen symbolisch in. En nu maar hopen op veel zonuren waardoor de opbrengst maximaal is en we naast ons eigen verbruik ook zo veel als mogelijk terug kunnen leveren aan ‘het net’.