Direct bestellen in onze webshop

Een optimale mix van naaldhout en loofhout

De Plospan Bio-Energy houtpellets hebben een sterke positie in de markt omdat we een topkwaliteit houtpellet hebben ontwikkeld. Het grootste onderscheid in vergelijking met andere houtpellets is de energetische waarde. De productie is 100% CO2 neutraal door het gebruik van zonnepanelen welke een dermate hoge energieopbrengst hebben dat ook het gebruik van dieselolie voor de transportmiddelen meer dan gecompenseerd wordt.

Milieuvriendelijke brandstof

Duitsland en de Scandinavische landen zijn voorlopers van het gebruik van deze alternatieve brandstof. Maar ook de Nederlandse consument is steeds meer geïnteresseerd in alternatieven voor fossiele brandstoffen. Dit komt met name doordat de energieprijzen van fossiele brandstoffen steeds hoger worden. Daarnaast groeit ook de druk op het terugbrengen van CO2 afkomstig uit fossiele brandstoffen.

Schone verbranding

De Plospan houtpellets zijn met name geschikt om in kleine, maar ook middelgrote pelletkachels / installaties te stoken. De houtpellets zijn bijzonder massief en produceren daardoor een goed controleerbare en vooral schone verbranding. Om u een idee te geven wat nu werkelijk de verbrandingswaarden zijn van de verschillende brandstoffen hebben we hier onder een klein overzicht gemaakt:

  • 1 m3 aardgas 31.65 MJ
  • 1 kg stookolie 41.9 MJ
  • 1 kg Plospan Bio-houtpellets 18.5 MJ

Upcycling: het nieuwe recyclen

Waar anderen vaak spreken over recycling, hebben wij het liever over upcycling. Wat voor velen vaak een restproduct is, is voor Plomp juist de basis voor een ‘nieuw’ topproduct. Vandaar de term ‘upcycling’. In het geval van onze Plospan houtpellets is dat ook zeker het geval.

Direct bestellen in onze webshop