Subsidie op pelletkachels/pelletinstallaties

Ook voor particulieren subsidie

Vanaf 1 januari 2016 is er vanuit de Nederlandse overheid ook voor particulieren subsidie beschikbaar op de aanschaf van een pelletkachel/pelletinstallatie.

Per aanvraag bedraagt de minimale subsidie € 500,00.(vanaf een capaciteit van 6Kw)

Voor elke Kw boven de 6Kw ontvangt U extra subsidie.

Toekenning van de subsidie is niet afhankelijk van de certificering van de gebruikte brandstof.

Het toestel dient wel goedgekeurd te zijn voor de subsidieregeling.

Informeer wel bij uw gemeente of hier lokale regelgeving voor bestaat alvorens tot aankoop van brandstof over te gaan daar veelal NTA8080(Better Biomass) en/of ENplus dan wel DINplus vereist is.

Voorbeeld:

Bij aanschaf van een pelletkachel/pelletinstallatie van 6Kw welke onder de subsidieregeling valt bedraagt de subsidie € 500,00. Dergelijke toestellen zijn al te koop vanaf € 999,00. U betaald uiteindelijk slechts € 499,00 voor de pelletkachel/pelletinstallatie in dit voorbeeld.(exclusief rookgasafvoer)

Kijk voor meer informatie, overzicht van goedgekeurde toestellen of direct aanvragen van subsidie op:

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/eisen-aan-pelletkachels-isde

Plospan Bio-Energy ziet Nederland steeds “groener” worden

Plospan Bio-Energy zag de verkoop van houtpellets in Nederland in de afgelopen jaren aanzienlijk groeien. Dit komt onder andere door de nationale stimuleringsregeling voor duurzame energie en het groeiende vertrouwen in de markt met betrekking tot het stoken van houtpellets bij particulieren, instellingen en bedrijven als CO2 neutraal alternatief voor fossiele brandstoffen.

Certificeringen

Plospan Bio-Energy houtpellets hebben het ENplusA1 certificaat. Daarnaast hebben de houtpellets het DINplus en het NTA8080(Better Biomass) certificaat. Het laatste certificaat garandeert een zeer kleine CO2 footprint alsmede schone onbehandelde grondstoffen afkomstig uit gecontroleerde bosbouw.